Kult gotowania i celebrowania posiłków opanował już niemal każdą
dziedzinę życia. Jedzenie nie jest już związane wyłącznie z domem, a
coraz częściej przenosi się na sfery rozrywkowe czy biznesowe. W tych
ostatnich standardem są już konferencje z niebanalnym wyżywieniem,
negocjacje z kontrahentami w eleganckich lokalach, organizowanie
pracownikom zabaw okraszonych dobrymi potrawami i napojami.
Na szczęście rynek usług gastronomicznych, zwłaszcza w większych
miastach, szybko dostosował się do nowych oczekiwań klienta firmowego.
Catering obejmuje obecnie usługi tak różnorodne, że dostosowane
do potrzeb i możliwości finansowych niemal każdego klienta. Prawie każda
restauracja w Krakowie trudni się dziś przygotowaniem przekąsek czy
pełnoprawnych dań na firmowe uroczystości. Z przedstawicieli
przedsiębiorstw zdejmuje to ciężar samodzielnej organizacji poczęstunku,
obniżając przy tym koszty szkolenia, konferencji czy wyjazdu
integracyjnego. Zlecenie zapewnienia wyżywienia konkretnemu lokalowi
gwarantuje też odpowiednią jakość zamówionych produktów, zwłaszcza
jeżeli pod uwagę weźmiemy restaurację cieszącą się największą
renomą.

RadioPL
RadioPL.pl jest portalem publikującym aktualności z Polski i Świata, felietony oraz porady z zakresu m.in. pieniędzy, biznesu, zdrowia, podróży, kulinariów oraz innych.